Menu Le Philippe
De menukaart bestaat uit een wisselend aanbod van dagverse gerechten, gebaseerd op lokale ingrediënten.Het kan steeds zijn dat het marktaanbod kwalitatief niet voldoet of dat er een tekort is.
Lunchmenu
Wat de markt aanbied in 2-gangen, voorgerecht, hoofdgerecht, koffie - €38
Menu Philippe
Een reis door de kaart, laat je verrassen door de chef!
Vijf gerechten (vlees en vis) - €60
Acht gerechten (vlees en vis) - €100
Apéritifs
Petites Croquettes de viande maison - €5
Huisgemaakte bitterballen per stuk - 3 stuks voor €12
-
Festin de croquettes ; Des croquettes en constante évolution - €9
Dagelijks wisselende kroketten per stuk - 3 stuks voor €21
-
Gambas à l’ail - €9,50
Gebakken gemarineerde gamba’s per stuk - 3 stuks voor €20
-
Champignon à la crème- €10
Gebakken champignons met room
-
Pain accompagné beurre noisette et herbes - €10
Hazelnootboter met specerijen en kruiden, boerenbrood
-
Boulette de viande à la maison avec moutarde - €10
Huisgemaakte gehaktbal met mosterd van Adriaan
-
Saucisson sec au poivre (50 g) - €10
Droge worst met peper uit Dordogne
-
Jambon au truffe (50 g) - €12
Gekookte ham met truffel
-
Paté à la maison - €12
Dagelijkse wisselende paté
-
Jambon de Bayonne (50 g) - €12
Luchtgedroogde ham uit de havenstad, 36 maanden gerijpt
-
Plateau de charcuterie - €22
Verse vleeswaren volgens marktaanbod
-
Huitres Gillardeau nr 3 - €6,50
Franse creuse, sjalottendressing, per stuk (6 stuks voor €37)
-
Huitres Gillardeau nr 3 gratinée - €10
Franse gegratineerde creuse per stuk (6 stuks voor €54)
-
Petite bisque - €12
Klein kopje soep van grijze garnalen
-
Camembert au four - €12,50
Camembert uit de oven met rozijnenbrood
Les Entrées
Salade Niçoise au thon poché - €18
Salade Niçoise met gepocheerde tonijn
-
Saumon poché cocktail - €16
Zalmcocktail ‘klassiek’
-
Boeuf roti à la crème au thon- €18
Rosbief met een crème van tonijn
-
Escargot de Bourgogne 18
Wijngaardslakken uit Bourgogne
-
Cuisses de grenouilles à la crème 3st/6st - €20/35
Kikkerbillen à la crème, tomaat, ui en knoflook
-
Demi Hommard thermidor - half/hele kreeft (gegratineerd) - €35/59
Plats
Bœuf Bourguinion - €25
Klassieke runderstoverij uit Bourgogne
-
Boulette Royal- €28
Gehaktbal met truffel, een kern van ganzenlever, appelcompote
-
Poisson de la mer du Nord au beurre blanc- €30
Noordzeevis met botersaus volgens seizoen
-
Filet de bœuf, Blonde d’Aquitaine, sauce au poivre- €38
200 g ossenhaas met pepersaus
-
Demi Hommard thermidor - half/hele kreeft (gegratineerd) - €35/59
Les Suplements
Gratin dauphinois - €6
Aardappelgratin
-
Haricots verts - €6
Prinsessenboontjes
-
Pommes Frites Provencale - €6
In ossenwit gebakken frietjes, provencaalse kruiden, dragon mayonaise
-
Mini chou-fleur sauce au fromage - €6
Mini-bloemkool met kaassaus
-
Salade verte - €6
Groene salade
-
Royal Belgian Caviar Platinum 10gr. - €25
Lekker om te lepelen
Desserts
Crème brûlée - €9
Quenelle vanille-ijs: €6
-
Dame blanche - €15
à la minute gedraaid vanille ijs, slagroom en warme chocoladesaus
-
Sabayon à la glace vanille - €15 pp
Sabayon met vanille ijs vanaf 2 personen
-
Café Gourmand - €18
Koffie naar keuze met 3 verschillende kleine zoetigheden
-
Camembert au four - €12,50
Camembert uit de oven
-
Plateau de fromages - €18
Selectie van 5 rauwmelkse kazen
Les Enfants
Kindergerechten naar marktaanbod - €12,50
Allergieën en intoleranties
Wij gaan tijdens de bereiding van onze gerechten zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie - voedselintolerantie. In onze keuken wordt gewerkt met alle 14 allergenen, sporen van allergenen zijn in onze keuken nooit 100% uit te sluiten.
Wij verzoeken u voordat u uw gerechten besteld duidelijk uw allergieën of intoleranties kenbaar te maken aan onze bediening.