Menu Le Philippe
De menukaart bestaat uit een wisselend aanbod van dagverse gerechten, gebaseerd op lokale ingrediënten.Het kan steeds zijn dat het marktaanbod kwalitatief niet voldoet of dat er een tekort is.
Lunchmenu
Wat de markt aanbiedt in 2-gangen, voorgerecht, hoofdgerecht, koffie - €38
Apéritifs
Petites Croquettes de viande maison - €5,5
Huisgemaakte bitterballen per stuk - 3 stuks voor €14
-
Festin de croquettes ; Des croquettes en constante évolution - €9,5
Dagelijks wisselende kroketten per stuk - 3 stuks voor €24
-
Pain accompagné beurre noisette et herbes - €10
Hazelnootboter met specerijen en kruiden, zuurdesembrood
-
Boulette de viande à la maison avec moutarde - €10
Huisgemaakte gehaktbal met mosterd van Adriaan
-
Huitres Gillardeau nr 3 - €7
Franse creuse, sjalottendressing, per stuk (6 stuks voor €38)
-
Huitres Gillardeau nr 3 gratinée - €11
Franse gegratineerde creuse per stuk (6 stuks voor €54)
-
Jambon au Truffe (100 g) - €20
Truffelham
-
Escargot de Bourgogne - €18
Wijngaardslakken uit Bourgogne per 6 (12 stuks voor €30)
-
Plateau Charcuterie - €38
Diverse fijne vleeswaren voor twee personen
Les Entrées
Cocktail de saumon poché ‘Classique’ - €22
Cocktail van gepocheerde zalm ‘Klassiek’
-
Céleri-rave, salade verte avec rémoulade et œuf de plein air - €25
Knolseldersalade, groene salade met rémoulade en scharrelei
-
Tartare de boeuf coupé à la main ‘Classique’- €30
Handgesneden tartaar ‘Klassiek’
-
Terrine foie gras, chutney et brioche - €38
Echte ganzenleverterrine, chutney en brioche
-
Tartiflette Reblochon - €28
Aardappel, spek, reblochon kaas, gegratineerd
-
Rouget, riz de Camargue, bisque d’hommard - €30
Rode mul, rijst uit de Camargue, kreeftenjus
-
Cuisses de grenouilles à la crème 3 st./6 st. - €25/40
Kikkerbillen à la crème, tomaat, ui en knoflook per stuk
-
Pain brioche d’hommard - €38
Lobster Bun; brioche, kreeft, salade en toppings
(supplement 10 g Belgische kaviaar €28,50)
-
Pommes de terre au truffe noir - €69
Aardappel gegaard in truffeljus, jus van wintertruffel, vers geschaafde wintertruffel
Plats
Boulette Royal- €30
Gehaktbal met truffel, een kern van ganzenlever, appelcompote
-
Poisson de la mer du Nord, beurre blanc - €35
Noordzeevis met een blanke botersaus
-
Crevettes au four à l’ail - €35
Gamba’s uit de oven met look (5 stuks)
-
Filet pur à la Blonde d’Aquitaine, sauce au poivre - €38
Ossenhaas van het Blonde d’Aquitaine rund en pepersaus
-
Entrecote à la Blonde d’Aquitaine, sauce au archiduc - €40
Entrecote van het Blonde d’Aquitaine rund en champignonsaus
Les Suplements
Pommes Pont Neuf, comté, mayonaise, truffe d’ete - €18
Handgesneden dikke frieten, kaas, mayonaise en verse zomertruffel
-
Pommes Frites - €8
Handgesneden frietjes met mayonaise
-
Haricots verts - €8
Prinsessenboontjes
-
Salade verte - €8
Groene salade
-
Sauce Bearnaise - €8
Bearnaise saus
Desserts
Crème brûlée - €9
Quenelle vanille-ijs: €6
-
Dame blanche - €15
à la minute gedraaid vanille ijs, slagroom en warme chocoladesaus
-
Sabayon à la glace vanille - €15 pp
Sabayon met vanille ijs vanaf 2 personen
-
Plateau de fromages - €18
Selectie van 5 rauwmelkse kazen
Les Enfants
Kindergerechten naar marktaanbod - €12,50
Allergieën en intoleranties
Wij gaan tijdens de bereiding van onze gerechten zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie - voedselintolerantie. In onze keuken wordt gewerkt met alle 14 allergenen, sporen van allergenen zijn in onze keuken nooit 100% uit te sluiten.
Wij verzoeken u voordat u uw gerechten besteld duidelijk uw allergieën of intoleranties kenbaar te maken aan onze bediening.