top of page

Menu Le Philippe

De menukaart bestaat uit een wisselend aanbod van dagverse gerechten, gebaseerd op lokale ingrediënten.Het kan steeds zijn dat het marktaanbod kwalitatief niet voldoet of dat er een tekort is. 

Lunchmenu

Wat de markt aanbiedt in 2-gangen, voorgerecht, hoofdgerecht, koffie - €45

Apéritifs

Festin de croquettes ; Des croquettes en constante évolution - €9,5 

Dagelijks wisselende kroketten per stuk - 3 stuks voor €24

-

Pain accompagné beurre noisette et herbes - €10 

Hazelnootboter met specerijen en kruiden, zuurdesembrood

-

Huitres Gillardeau nr 4 - €21 

Franse creuse, sjalottendressing, per stuk (6 stuks voor €38)

-

Huitres Gillardeau nr 4 gratinée - €33 

Franse gegratineerde creuse per stuk (6 stuks voor €54)

-

Huitres Gillardeau nr 4, degustation - €65 

Franse creuse op 3 verschillende manieren, 6 stuks

-

Escargot de Bourgogne per 6  - €18 

Wijngaardslakken uit Bourgogne (12 stuks voor €30) 

-

Tartare de boeuf coupé à la main ‘Classique’ et brioche’  - €30

3 kleine handgesneden tartaar op toast

-

Philippe’s Snack  - €42

Dooier hoeve ei, geplette aardappel, zure room, 10 gr Belgische kaviaar

Les Entrées

Cocktail de crevettes gris ‘Classique’  - €25

Cocktail van grijze garnalen ‘Klassiek’

-

Bisque crevitte gris, en terrine - €25

Soep van grijze garnalen, zure room uitgeserveerd aan tafel

-

Tartare de boeuf coupé à la main ‘Classique’- €30

Handgesneden tartaar ‘Klassiek’

-

Hommard ‘Belle Vue’ - Half €38 | Heel €55

Kreeft op z’n mooist, ei, tomaat, kropsla, mayonaise

-

Hommard, chicorée, jus comté - Half €40 | Heel €57

Kreeft, gesmolten witloof en saus van comté

-

Cuisses de grenouilles à la crème 3 st./6 st. - €25/40

Kikkerbillen à la crème, tomaat, ui en knoflook per stuk

Plats

Plie à la meunière - €38

Pladijs (schol), op zijn geheel gebakken met botersaus & kappertjes

-

Crevettes au four à l’ail 350g - €38

Grote gamba uit de oven met look  

-

Filet pur à la Blonde d’Aquitaine, sauce au poivre - €39

Ossenhaas van het Blonde d’Aquitaine rund en pepersaus 

-

Tournedos Rossini, saignant - €52

Ossenhaas ‘Blonde d’Anquitaine, gebakken ganzenlever, brioche,
spinazie en bordelaise saus

-

Bouchée à la reine - €38

Klassieke vol-au-vent, huisgemaakt bladeerdeeg gebakje, mousseline

-

Bouchée ‘Le Philippe’ - €52

Klassieke vol-au-vent, huisgemaakt bladeerdeeg gebakje, mousseline
gebakken zwezerik & grijze Noordzeegarnalen

-

Langue de veau à la sauce Madère - €38

Kalfstong in Madeirasaus

Les Suplements

Pommes Pont Neuf, comté, mayonaise, truffe - €28

Handgesneden dikke frieten, kaas, mayonaise en truffel

-

Croquette de pommes de terre ‘La Ratte’  - €10

Verse aardappelkroketten (5 stuks)

-

Pommes Frites - €8

Handgesneden frietjes met mayonaise

-

Haricots verts - €8
Prinsessenboontjes

-

Salade verte - €8
Groene salade

-

Sauce Bearnaise - €8

Bearnaise saus

Desserts

Crème brûlée - €10

Quenelle vanille-ijs: €6

-

Dame blanche - €15

à la minute gedraaid vanille ijs, slagroom en warme chocoladesaus

-

Sabayon à la glace vanille - €15 pp

Sabayon met vanille ijs vanaf 2 personen

-

Plateau de fromages - €18

Selectie van 5 rauwmelkse kazen

Les Enfants

Kindergerechten naar marktaanbod - €12,50

Allergieën en intoleranties

Wij gaan tijdens de bereiding van onze gerechten zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie - voedselintolerantie. In onze keuken wordt gewerkt met alle 14 allergenen, sporen van allergenen zijn in onze keuken nooit 100% uit te sluiten.
Wij verzoeken u voordat u uw gerechten besteld duidelijk uw allergieën of intoleranties kenbaar te maken aan onze bediening.

bottom of page