Menu Le Philippe
De menukaart bestaat uit een wisselend aanbod van dagverse gerechten, gebaseerd op lokale ingrediënten.Het kan steeds zijn dat het marktaanbod kwalitatief niet voldoet of dat er een tekort is.
Lunchmenu
Wat de markt aanbiedt in 2-gangen, voorgerecht, hoofdgerecht, koffie - €38
Menu Philippe
Een korte reis door de kaart - Vier gerechtjes van vlees en vis - €65
Apéritifs
Petites Croquettes de viande maison - €5
Huisgemaakte bitterballen per stuk - 3 stuks voor €12
-
Festin de croquettes ; Des croquettes en constante évolution - €9
Dagelijks wisselende kroketten per stuk - 3 stuks voor €21
-
Pain accompagné beurre noisette et herbes - €10
Hazelnootboter met specerijen en kruiden, zuurdesembrood
-
Boulette de viande à la maison avec moutarde - €10
Huisgemaakte gehaktbal met mosterd van Adriaan
-
Huitres Gillardeau nr 3 - €6,50
Franse creuse, sjalottendressing, per stuk (6 stuks voor €37)
-
Huitres Gillardeau nr 3 gratinée - €10
Franse gegratineerde creuse per stuk (6 stuks voor €54)
-
Jambon au Truffe (100 g) - €20
Truffelham
-
Escargot de Bourgogne - €18
Wijngaardslakken uit Bourgogne per 6 (12 stuks voor €30)
Les Entrées
Cocktail de saumon poché ‘Classique’ - €22
Cocktail van gepocheerde zalm ‘Klassiek’
-
Boeuf Rotie à la crème de thon et glace de foie gras - €28
Dun gesneden rosbief, tonijncrème en ijs van ganzenlever
-
Tartare de boeuf coupé à la main ‘Classique’ - €30
Handgesneden tartaar ‘Klassiek’
Intermédiaire
Cuisses de grenouilles à la crème 3st/6st - €20/€35
Kikkerbillen à la crème, tomaat, ui en knoflook
-
Tarte tatin aux oignons doux, glace au comté - €30
Tarte tatin van zoete ui met een ijs van comté kaas
-
Pain brioche d’hommard - €38
Lobster Bun; brioche, kreeft, salade en toppings
(supplement 10 g Belgische kaviaar €28,50)
-
Crabe royal, herbes fraîches, beurre parisien - €69
Kingkrab poten met Parijse boter uit de oven
Plats
Boulette Royal- €28
Gehaktbal met truffel, een kern van ganzenlever, appelcompote
-
Poisson de la mer du Nord, beurre blanc - €35
Noordzeevis met een blanke botersaus
-
Crevettes au four à l’ail - €35
Gamba’s uit de oven met look (5 stuks)
-
Filet pur à la Blonde d’Anquitaine, sauce au poivre - €37
Ossenhaas van het Blonde d’Anquitaine rund en pepersaus
-
Carré d’angneau de pré-salé, sauce miel et thym - €42
Lamskroon pré-salé, honing tijm saus
Les Suplements
Pommes Pont Neuf, comté, mayonaise, truffe d’ete - €18
Handgesneden dikke frieten, kaas, mayonaise en verse zomertruffel
-
Haricots verts - €6
Prinsessenboontjes
-
Pommes Frites - €7
Handgesneden frietjes met mayonaise
-
Salade verte - €6
Groene salade
Desserts
Crème brûlée - €9
Quenelle vanille-ijs: €6
-
Dame blanche - €15
à la minute gedraaid vanille ijs, slagroom en warme chocoladesaus
-
Sabayon à la glace vanille - €15 pp
Sabayon met vanille ijs vanaf 2 personen
-
Plateau de fromages - €18
Selectie van 5 rauwmelkse kazen
Les Enfants
Kindergerechten naar marktaanbod - €12,50
Allergieën en intoleranties
Wij gaan tijdens de bereiding van onze gerechten zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie - voedselintolerantie. In onze keuken wordt gewerkt met alle 14 allergenen, sporen van allergenen zijn in onze keuken nooit 100% uit te sluiten.
Wij verzoeken u voordat u uw gerechten besteld duidelijk uw allergieën of intoleranties kenbaar te maken aan onze bediening.